Начало Бокс Уайлдър не се притеснява от Бризийл

Уайлдър не се притеснява от Бризийл

Уайлдър не се притеснява от Бризийл
0

Световният шампион в тежка категория на WBC – Дионтей Уайлдър (40-0-1) сподели, че изобщо не е притеснен от претендент номер едно за титлата му – Доминик Бризийл (20-1-0).

Преди 10-ина дни Бризийл победи Карлос Негрон с нокаут в 9-ия рунд, което му затвърди първото място на официален претендент за короната на Уайлдър:

„Дионтей много добре знае, че аз съм следващия и моят съвет е да държи здраво пояса си, докато може. Свърших си работата тази вечер и сега искам да си п0олуча заслуженото“, заяви американецът след победата над Негрон.

Световният шампион от своя страна гледа към реванш с Тайсън Фюри и изглежда силно незаинтересован от евентуален мач със сънародника си:

„Честно казано, няма какво да мисля за Бризийл. Дори не мога да му дам оценка. В най-добрия случай е боксьор от средна класа. Не му давам повече от три рунда срещу мен.

Той обича да говори глупости, но никой не му обръща внимание, защото уменията му не отговарят на устата му. В никакъв случай не мога да си представя да се бия с него в следващия ми мач, но ако това се случи, не мисля че срещата ще продължи повече от един до три рунда.

Прекалено бавен е и ще падне при първия по-сериозен удар“, заяви Уайлдър.

През 2016 г. Бризийл се пробва и с Антъни Джошуа, но англичанинът победи с технически нокаут в седмия рунд и запази титлата си на IBF.