Начало Бокс Уайлдър смята, че неговият мач в Рияд ще е по-важен от този на Джошуа

Уайлдър смята, че неговият мач в Рияд ще е по-важен от този на Джошуа

Уайлдър смята, че неговият мач в Рияд ще е по-важен от този на Джошуа
0

На 23 декември в Саудитска Арабия предстои да видим една от най-големите боксови галавечери в историята, тъй като домакините уредиха участието на куп звезди, които да се състезават на една и съща сцена. Там ще са Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, макар и не в пряк сблъсък помежду си.

Американецът междувременно пръв заговори за подредбата на бойната карта и заяви, че неговият мач срещу Джоузеф Паркър би следвало да е мейнивента, а не този между „Ей Джей“ и Ото Валин.

Саудитите ще подредят картата, но още не знам, дали аз ще съм в мейнивента или Джошуа. Предложих да хвърлят монета и да решат. Усещам обаче, че аз трябва да съм в главното събитие, защото смятам, че мога да предложа много. Хората искат да гледат нокаути и няма съмнение, кой от двама ни би могъл да го гарантира, нали? Жените лъжат, мъжете лъжат, но не и числата. След като това вече е ясно, ще искат майстора на нокаутите“, каза „Бронзовия бомбардировач“ пред 78 Sports TV.

Обръщаме поглед към статистиката и виждаме, че Уайлдър е нокаутира 42-ма от своите съперници, като само веднъж се стигна до решение при победата му над Бърнард Стивърн през далечната вече 2015 г. Джошуа пък е нокаутирал 23-ма от 26 души и до 2018 г. преди двубоя с Джоузеф Паркър поддържаше 100-процентов актив, включващ Владимир Кличко, Карлос Такам, Чарлс Мартин и Дилиан Уайт.