Начало Бокс Уайт си осигури шампионски мач след победа над Ривас

Уайт си осигури шампионски мач след победа над Ривас

Уайт си осигури шампионски мач след победа над Ривас
0

Британецът Дилиън Уайт (26-1) спечели дългоочаквания боксов дуел с колумбиеца Оскар Ривас (26-1) и по този начин се окичи с временната световна титла на Световния боксов съвет (WBC).

Вчера в „O2 Arena“ в Лондон, Уайт победи чрез единодушно съдийско решение (115-112, 115-112 и 116-111) след 12 рунда здрава битка и надлъгване с южноамериканския си опонент. Загубата за Ривас бе първа в професионалната му кариера, а 31-годишният британец записа 10-та поредна победа откакто загуби от Антъни Джошуа през 2015 г.

Победата по точки не дойде никак лесно за роденият в Ямайка англичанин. В 9-ия рунд Ривас приклещи съперника си във въжетата и завърши серия от удари с ъперкът в брадата на Уайт, който се строполи на земята. Все пак любимецът на домашната публика победи отброяването и доигра рунда в отстъпление и защита, стараейки се да държи Ривас на дистанция от себе си.

В голяма част от двубоя Уайт разчиташе прекалено много на левите си прави и често не завършваше по подходящ начин атаките си, но и колумбиецът имаше заслуга за това, демонстрирайки чудесни умения в защита и добра поносимост на попаденията на домакина.

Стратегията на Ривас бе да пристъпва постоянно напред и да не дава много време за мислене на Уайт, но като че ли самият колумбиец се измори по-лесно от очакваното и рядко успяваше да пласира удари, които да имат сериозни последствия за Уайт.

Така ако всичко върви по план за междинният шампион на WBC в тежка категория, до края на месец май 2020-та той трябва да се изправи срещу носителя на истинската титла, който в този момент е Дионтей Уайлдър.