Начало Бокс Неединодушната победа на Пакиао шокира всички
0

Неединодушната победа на Пакиао шокира всички

Неединодушната победа на Пакиао шокира всички
0

Победата на боксовата легенда Мани Пакиао с 2:1 съдийски гласа над Кийт Търман за световната титла в полусредна категория предизвика същински шок сред наблюдавалите на живо срещата.

Но не защото филипинецът спечели, а защото успехът не му беше присъден единодушно. Пакиао доминираше през целия двубой, като успя да контролира темпото на срещата и да наложи своя стил над този на американеца и дори го свали в нокдаун още в откриващия рунд. Въпреки това, той беше обявен за победител с неединодушно съдийско решение, което предизвика изненада дори у американския телевизионен екип, отразяващ срещата. Съдии Дейв Морети и Тим Чийтъм дадоха по 115-112 в полза на Пакиао, докато Глен Фелдман отсъди 114-113 в полза на Търман.

Това предизвика вълна от възмущение в социалните медии, като специалисти и фенове се обединиха около мнението, че Мани е трябвало да спечели единодушно срещата.

Самият филипинец похвали съперника си и остана доволен, че двамата са зарадвали феновете. „Беше забавно. Съперникът ми е добър боец и боксьор. Беше силен. Смятам, че даде най-доброто от себе си, както направих и аз. Мисля, че зарадвахме феновете, защото направихме хубав мач“, каза Пакиао.

„Знаех, че съм близо. Инерцията беше на негова страна заради нокдауна в първия рунд. Ще ми се да бях успял да му се противопоставя още малко. Физическото ми състояние, играта… бяха малко по-назад от тези на Мани. Тази вечер беше благословия и урок“, добави Търман.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.