Начало Бокс Уилям Зепеда смля Макси Хюс в рамките на 4 рунда

Уилям Зепеда смля Макси Хюс в рамките на 4 рунда

Уилям Зепеда смля Макси Хюс в рамките на 4 рунда
0

Уилям Зепеда Сегура (30:0) записа победа №30 в кариерата си по възможно най-типичния за себе си стил, смилайки тотално Макси Хюс (26:7:2) на ринга в Лас Вегас през изминалата нощ.

27-годишният мексиканец е всеизвестен с унищожителното си кардио, но преди човек да го види в действие е трудно да повярва, че някой боксьор е способен на подобно темпо. Само в рамките на втория рунд той пусна над 100 удара към съперника си, пласирайки 1/3 от тях, което прави средно по един удар на всеки две секунди. Виждали сме мачове в по-тежките категории, където подобна статистика се натрупва за 12 рунда, докато този човек го стори в рамките на 180 секунди.

Парадоксът бе, че Хюс опита да отговори с бокс от своя страна. Той също поддържаше успеваемост от около 30%, но темпото му бледнееше пред това на Зепеда.

Ъгълът на британеца бе готов да хвърли кърпата още преди да приключи четвъртия рунд, но оттам се въздържаха до след гонга, когато взеха единодушно решение, че този побой трябва да спре тук и сега.

Уилям Зепеда Сегура официално вече е сила, с която трябва да се съобразяват всички останали бойци в лека категория. Освен това изглежда е време, за да получи своя шанс за световната титла, така че Жервонта Дейвис (29:0) и Шакур Стивънсън (21:0) би следвало да се готвят в обозримото бъдеще.