Начало Бокс Умар Кремльов: Моята цел е пълна реформа на АИБА (ВИДЕО)

Умар Кремльов: Моята цел е пълна реформа на АИБА (ВИДЕО)

Умар Кремльов: Моята цел е пълна реформа на АИБА (ВИДЕО)
0

Г-н Кремльов, добре дошъл в България? Как се чувствате тук?

Много, много добре се чувствам тук. Все едно съм си вкъщи.

-Срещнахте се с много боксьори тук. Какво ви казаха те?

Те ми благодариха за съвместната тренировка и отделеното време, но това е моята основна задача. Моята работа е да се срещам лично със състезателите, треньорите и обсъждаме от какво имат нужда.

-Не виждаме често шефове на такава голяма организация, каквато е АИБА, да говорят директно със състезателите…

Когато се ръководи една такава голяма организация как човек да не се среща и да не разговаря с хората, от които съдбата на организацията – боксьорите и треньорите. Защото тази организация съществува за и заради тях. И това е също така пример за националните федерация. Там трябва да се постъпва по същия начин.

-Бяхте в Черна гора, сега сте тук в София, ще продължи ли вашето турнер?

Да, обиколката ми ще продължи, като на 25-ти февруари ще съм в Италия. Там предстоят избори на Италианската боксова федерация, но искам да се срещна и със спортистите и треньорите. След Италия са планирани турнета в азиатския и американския континент. Разбира се, знам че това е почти нереално да се случи в тези условия, но бих искал до края на годината да успея да обиколя всички държави.

-След сложната 2020-та година, за Купа „Странджа“ дойдоха над 300 боксьори от 35 страни, радвате ли се, че ситуацията се нормализира?

Много се радвам, че Купа „Странджа“ ще се състои. Това е празник за всички боксьори и изобщо за спорта. Искам да благодаря на българското правителство, на федерацията ви по бокс и на Красимир Инински, който много активно работи и полага огромни усилия, въпреки пандемията да дадат възможност на 35 държави да участват. Наистина е много тежко, но трябва да се организира и това е пример за другите държави.

-Сам казахте за БФ Бокс и г-н Инински, как работите с него и какви са впечатленията ви?

Прекрасни са ми впечатленията. Аз много се гордея с Българсктата федерация и се радвам, че имат такова отношение към бокса.

-Вие какви цели и амбиции си поставяте начело на АИБА?

Моята цел е да реформира организацията изцяло, да се реши проблемът с дълговете, който вмомента е на дневен ред и да направим така, че боксът да стане един от най-важните спортове във всяка държава.

-Какво се случва с олимпийските квалификационни турнири?

Много национални федерации се обръщат към нас по този въпрос, защото наистина вмомента нямаме яснота по този въпрос, а нещата се променят. В същото време спортистите продължават да се подготвят и по този начин се нарушава техния тренировъчен процес. Ние ще се обърнем към Международния олимпийски комитет да дадат пълно яснота на националните федерации как да действат и да се подготвят.

-В какъв срок очаквате да се реши?

Аз не мога да дам срок на Международния олимпийски комитет. Ние сме АИБА. Ако зависи от мен и това, което съветваме федерациите да не се отменят турнири, да продължават да се подготвят, защото нашата задача е да създаваме условия.

-Какъв е съветът ви към български боксьори?

Бих искал да им кажа да не се отказват, да не се отпускат. Да им кажа, че боксът има бъдеще и даже бих казал, че е един от спортове с най-добро бъдеще от всички. И да им пожелая красиви победи и достойно да представят страната си.

-Ще ви видим ли отново тук?

Със сигурност. В България нашият спорт се развива много силно и ние подкрепяме такива федерации.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.