Начало Бокс Уорингтън запази титлата си (Резултати от галавечерта)

Уорингтън запази титлата си (Резултати от галавечерта)

Уорингтън запази титлата си (Резултати от галавечерта)
0

Джош Уорингтън (28-0-0) победи с единодушно съдийско решение Карл Фрамптън (26-2-0) и все още е шампион на IBF в категория перо.

Двубоят се проведе вчера вечерта в „Манчестър Арена“ и бе първа защита за Уорингтън откакто през лятото завоюва титлата след победа над Лий Селби.

Джош влезе в мача далеч по-бързо и започна да диктува темпото и развитието му от началния гонг. „Войнът от Лийдс“ много добре използваше левите си прави, а Фрамптън бе прекалено предпазлив в първите няколко рунда.

Уорингтън бе агресора в началото и пускаше всевъзможни комбинации, като особено често малтретираше тялото на опонента си.

С изминаването на рундовете Фрамптън се окопити и все по-често започна да използва дясното си кроше, но по-младият Уорингтън нямаше нищо против да влиза на размени.

Седмият и осмият рунд определено бяха на сметката на „Чакала“, който през по-голямата част пускаше единични удари и постоянно се движеше около ринга, не давайки никаква почивка на шампиона.

Уорингтън не изглеждаше никак притеснен от факта, че поемаше повече попадения и продължаваше да въври напред в опит да притисне претендента.

Фрамптън не спираше да обработва тялото в заключителните рундове и от време на време се качваше на горния етаж с прекрасни крошета, но прекалено агресивното му поведение на моменти го оставаше беззащитен от контриращите десни прави на Джош, които почти всеки път влизаха право безпроблемно.

В крайна сметка шампионът получи всичките гласове на съдиите (116-113, 116-112 и 116-112), но битката бе доста по-равностойна от картите на арбитрите.

Резултати от подгряващите мачове:

Победа за Томи Фюри по точки срещу Йевгенис Андрейевс

Победа за Били Джо Сандърс чрез отказване на Чарлз Адаму в 4-ия рунд

Победа за Майкл Конлан чрез единодушно решение срещу Джейсън Кънингам (Овакантена интеконтинентална титла на WBO в категория перо)

Победа за Нейтън Горман чрез единодушно решение срещу Разван Кожану (Интернационлна сребърна титла на WBC в тежка категория)

Победа за Лиам Уилямс чрез технически нокаут в 10-ия рунд срещу Марк Хефрон (Овакантена британска титла в средна категория)

Победа за Хасан Н’дам чрез мнозинство срещу Мартин Мъри (Сребърна титла на WBC в средна категория)