Начало Видео Тони Харисън изненада Джермел Чарло, брат му със спорна победа (ВИДЕО)

Тони Харисън изненада Джермел Чарло, брат му със спорна победа (ВИДЕО)

Тони Харисън изненада Джермел Чарло, брат му със спорна победа (ВИДЕО)
0

Тони Харисън (28-2-0) е новият шампион на WBC в супер полусредна категория. Вчера 28-годишният американец нанесе първа загуба на Джермел Чарло (31-1-0) и заслужено детронира Чарло от трона.

Срещата се игра в Ню Йорк и победата за Харисън дойде чрез единодушно съдийско решение – 116-112, 115-113 и 115-113.

Чарло нямаше никакъв отговор за бързината и точността на ударите на Харисън и с изключение на последните три рунда бе видимо по-неподготвения боксьор.

Харисън успя да пласира далеч по-точните и силните попадения и през първата половина на мача, а в заключителните рундове показа много умна игра, пускайки добри контриращи удари.

Малко по-късно честта на фамилията бе защитена от близнака на Джермел – Джермал Чарло (28-0-0). Той победи Матвей Коробов (28-2-0) чрез единодушно съдийско решение и запази временната си титла на WBC в средна категория.

Съдиите отсъдиха 119-109, 116-112 и 116-112, но истината бе, че това бе поредната пародия на рефериране, която се случва в САЩ.

Обратният гард на руснака Коробов бе пълна загадка за Чарло и той нямаше абсолютно никаква идея как точно да се справи с левите прави на Матвей.

Първоначално Чарло трябваше да се изправи срещу Уили Монро-младши, но в понеделник Монро бе изваден от сблъсъка заради положителна допинг проба и Коробов бе привикан по спешност.

Това със сигурност може да е оказало някакво влияние на Джермал Чарло, който в крайна сметка имаше 5 дни за промяна на плана.

Първата половина на мача мина изцяло под диктовката на Коробов, който рядко пропускаше с ударите си, но реферите край ринга явно са наблюдавали друг мач.

В заключителните рундове руснакът дръпна ръчната и даде цялата инициатива на Чарло, който най-накрая успя да нанесе добри попадения, но явно и това бе достатъчно за победа.

В друг мач от вечерта, американецът Доминик Бризийл (20-1-0) нокаутира в 9-ия рунд Карлос Негрон (20-2-0) и удължи победната си серия на три мача без загуба.

Битката бе мудна и скучна – Негрон не показа абсолютно нищо смислено, даде отпор в първите 5 от общо 10 рунда и след това бе ред на Бризийл да разочарова, успявайки да стигне до нокаут в едва предпоследния рунд срещу толкова анонимен съперник.

След победата си, Бризийл запази мястото си на претендент номер 1 за титлата на Дионтей Уайлдър и се обърна лично към шампиона, който изгледа битката на живо. Тежката истина за Брийзил е, че това е двубой, който дори в САЩ не биха искали да гледат.