Начало Бокс WBC няма да наказва братята Чарло за пропуснати тестове

WBC няма да наказва братята Чарло за пропуснати тестове

WBC няма да наказва братята Чарло за пропуснати тестове
0

Световният Боксов Съвет (WBC) излезе днес със становище по случая с пропуснатите антидопингови тестове на братята Джермел Чарло (31-0-0) и Джермал Чарло (27-0-0).

От федерацията миналата седмица съобщиха, че 5-има състезатели не са дали допинг проби, а двама от тях са именно шампионът в супер полутежка категория Джермел и временният шампион в средна категория Джермал.

Днес от WBC обявиха, че двамата братя няма да загубят поясите си, защото по правилник един боксьор може да пропусне до цели три теста на година.

Това породи сериозна вълна на негодувание сред боксовите фенове, а от WBC отговориха така:

„Всеки един боксьор, който взима участие в „Чистата боксова програма“ на WBC е отговорен за действията си. Треньорите, мениджърите и промоутърите трябва също да помагат и да знаят това.

И двамата братя Чарло са били тествани многократно в миналото и никога не са давали положителни проби. Затова титлите им няма да бъдат отнети. Те обаче са задължени да платят глоба, която да покрие разноските по пътуването на взимащия пробите.

Боксьoрите трябва винаги да държат в течение WBC за това къде се намират и колко време ще отсъстват“, гласи разпространеното съобщение.