Начало Бокс Уралския Хълк дебютира с победа в бокса (ВИДЕО)

Уралския Хълк дебютира с победа в бокса (ВИДЕО)

Уралския Хълк дебютира с победа в бокса (ВИДЕО)
0

Иван Щирков, известен още като „Уралския Хълк“, дебютира успешно в професионалния бокс. Руският боец, състезаващ се за клуб „Архангел Михаил“, победи Иван Смирнов, известен като „Огнебореца“ с единодушно съдийско решение, на гала, състояла се в Русия. Двубоят беше в тежка категория!

Битката се проведе в четири рунда и беше основното събитие на четвъртия турнир по хардкор бокс. Щирков беше поздравен за успешния дебют в бокса от основателя на лигата Анатолий Сулянов и легендарния боец и вече боксьор в средна категория Магомед Исмаилов.

Сулянов заяви, че е впечатлен от битката и предложи на „Уралския Хълк“ да има още една битка в лигата, но не във формата на „YouTube“, а на турнир, който ще се проведе на стадион през септември. Тази гала, която ще се проведе на 24 септември, се оглавява от двубоя на руските скандални бойци по смесени бойни изкуства Александър Емелианенко и Вячеслав Дацик. Двамата ще се бият по правилата на бокса.

Дали ще видим тази битка не се знае: Щирков, в характерния си скромен начин, каза, че ще чака оферти от мениджърите.

„Уралския Хълк“ има баланс от 20 победи, 1 равенство и 2 загуби в ММА. Спечелил е 14 срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 5 след събмишън). През миналата година Щирков надделя над Мурат Гугов и Артур Астахов и вече е в серия от 3 поредни победи в ММА.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".