Начало Бокс Усик и Джойс отиват на търг

Усик и Джойс отиват на търг

Усик и Джойс отиват на търг
0

Задаващият се сблъсък в тежка категория между Олександър Усик и Джо Джойс ще трябва да бъде разигран на търг за придобиване на правата за организиране на двубоя.

Това прогнозира британският промоутър Еди Хърн, който представлява бившия неоспорим световен шампион при полутежките.

Снимка: БТА

Двубой между Усик и Джойс бе нареден от Световната боксова организация. Двамата ще спорят за временната титла при тежките на WBO, а победителят ще получи шанс да се срещне със истинския шампион.

35-годишният Джойс се намеси в картинката за световна титла след победата си над Даниел Дюбоа в края на 2020-та. Оттогава двете странни са в непрестанни преговори, но явно те не са били особено ползотворни.

„От WBO наредиха Усик и Джойс да се бият за междинния пояс, а който го вземе ще се изправи срещу победителя от Джошуа-Фюри“, заяви Хърн.

„Така както гледам, правата за организиране на мача ще отидат на търг. Ние от „Matchroom Boxing“ със сигурност ще участваме в него. Доста промоутъри ще искат да организират мач от такъв ранк.

„Усик и Джойс се познават добре от аматьорските си години. Реваншът между тях гарантира зрелище и очаквам до седмица-две от WBO да наредят датата и мястото за провеждането на търга“, добави британският мениджър.