Начало Бокс Успешен кантар за боксьорите в Бургас
0

Успешен кантар за боксьорите в Бургас

Успешен кантар за боксьорите в Бургас
0

Без изненади премина кантарът на боксьорите, които ще вземат участие във втория кръг на Националната боксова лига „Ефбет“. Надпреварата е тази вечер от 19:30 ч. в спортна зала „Младост“ в Бургас.

Тегленето на състезателите се проведе в мол „Галерия“ – Бургас в присъствието на главния съдия на събитието Август Иванов и на председателя на Лигата Атанас Николов. Те установиха, че всички боксьори покриват изискванията на тегловите категории, за които са заявени.

На ринга тази вечер ще излязат едни от най-добрите боксьори у нас. Те ще се състезават в девет двубоя по олимпийските правила за отборите на “Лъвовете” и на “Багатурите”. Ще има и две срещи от професионалния бокс.

За “Багатурите”, водени от треньора Александър Александров, ще боксират носителят на купа “Странджа” за 2018 Петър Белберов (кат. +91 кг), световният и олимпийски шампион за младежи от 2014-а Благой Найденов (81 кг), както и двама представители на бургаския клуб Победа – Якуб Чиновлиев и Иван Атанасов.

За „Лъвововете“ с треньор Жоел-Солер Арате на ринга ще се качат националите Тинко Банабаков (52 кг), Боян Асенов (56 кг) и др. За тях това ще е втори мач от веригата след победата им с 5-4 над „Хановете“ в първия кръг през юни в Плевен.

Галавечерта в Бургас се организира от Българска федерация по бокс и Министерството на младежта и спорта.

Билети на цена от 10,00 лв. в днешния ден могат да се закупят на касите на спортна зала “Младост” преди и по време на събитието.