Начало Бокс Ужасен въздух трови българките в Индия, ходят с маски
0

Ужасен въздух трови българките в Индия, ходят с маски

Ужасен въздух трови българките в Индия, ходят с маски
0

Българските боксьорки ходят с маски, за да се предпазят от ужасния въздух на световното първенство в Ню Делхи (Инд). Това разкри световната и европейска шампионка Станимира Петрова.

“Въздухът е лош, обясни пред “България Днес” 27-годишната асеновградчанка. – Купихме маски. Ходим с тях навън. Замърсяването е 10 пъти над нормата. Тук има най-голяма смъртност от белодробни заболявания. Носят се най-различни миризми. Всичко е в мъгла, смог и пушек. Вероятно имат някакви фабрики. Самото движение е страшно натоварено. Хората живеят бедно. Най-големият проблем е гладът. Работната заплата тук е 20-25 долара на месец. Има и големи богаташи със скъпи автомобили и жени, окичени със злато.”

Петрова започва своята битка за втора световна титла в събота. Тя ще боксира срещу американката Риана Риос.

“Не я познавам. Открих нейни мачове, но са на по 7-8 години. Ако се отпусна на ринга, няма значение дали съм я гледала, убедена е Станимира Петрова. – При победа отивам срещу индийка. На спаринги играх добре с нея. В моя поток е и рускинята. Има общо 41 момичета в моята категория до 57 кг.”

Петрова е свалила лично тегло, откакто пристигна в Индия и няма да има проблеми с кантара.

“Вероятно е от храната, смята Станимира Петрова. – Не ми допада. Хотелът е хубав. Стигаме за 20-30 минути до залата. На откриването ни бяха извикали по-рано. Чакахме два часа. Получи се хубаво тържество. Имаше индийски танци и демонстрация на бойни изкуства.”

“Това е една от най-силните ми години, обясни Станимира. – През ноември взех много важно решение да махна сливиците. От тях непрекъснато получавах гнойна ангина. Точно когато бях във форма, заради болеста излизах. Сега при вирус се оправям за ден-два. Освен това с моя нов треньор Петър Лесов ми е по-спокойно. Той набляга на хитрата игра и тактиката. Върнах се към стила, който ми носеше успехи. Нямам физика, за да бъда като животно и да правя нокаути. По-скоро наблягам на бързината.“