Начало Бокс Безпогрешен Ломаченко прибави трета световна титла

Безпогрешен Ломаченко прибави трета световна титла

Безпогрешен Ломаченко прибави трета световна титла
0

Васил Ломаченко (14-1) победи Люк Кембъл (20-3) чрез единодушно съдийско решение ( 119-108, 119-108 и 118-109) след изиграването на пълни 12 рунда в Лондон.

Шампионът на WBO и WBA „Super“ в лека категория прибави още един пояс към колекцията си – този на WBC. Двукратният олимпийски шампион бе по-методичния и по-уверения боксьор и не остави никакво съмнение кой трябва да е победител в срещата.

Рунд 1

Спокойно начало на мача. И двамата опипват почвата и се изучават. Първият точен удар е за Кембъл, който пласира ляво кроше, но без проблеми за Лома. Украинецът не спира да се движи и да финтира с тялото си, търсейки да скъси дистанцията.

Рунд 2

Домакинът държи Ломаченко на дистанция, без никакви рискове от двете страни. Гостът търси да пласира двоен ляв прав, но без успех. Украинецът се приближи малко повече до Кембъл и получи предупредителен ляв ъперкът.

Рунд 3

Кембъл търси тялото на опонента си. Ломаченко продължава да пуска десни прави, но получи добър ляв контриращ, който го върна назад. Лома най-накрая видя пролука и вкара два бързи леви прави. Кембъл пласира добър ъперкът, но моментално получи два десни прави директно в лицето.

Рунд 4

Ломаченко не спира да танцува и да пробва съперника си с двоен десен прав. Краката на шампиона не спират да се движат, като по този начин постоянно си отваря нови ъгли за нападение. Добър къс ляв в тялото на Ломаченко, който моментално отвръща със същото.

Рунд 5

Реакциите на претендента не са толкова бързи, колкото би му се искало. Ломаченко показва търпение. Шампиона свали гарда си за момента и изяде ляв прав. Лома продължава да тормози Кембъл с удари в тялото. Гонгът спаси англичанина, който бе засрещнат от Лома и получи няколко мощни крошета в тялото.

Рунд 6

Кембъл започна малко по-агресивно тази част. Лома на свой ред тръгна напред с внимание към тялото на претендента, който изглежда по-умореният от двамата бойци. Силно дясно късо кроше от Лома за край на рунда.

Рунд 7

Ломаченко е боксьорът, който използва по-добре водещата си ръка, въпреки по-ниския си ръст. Кембъл пусна добра комбинация дясно-ляво кроше, но Лома се връща напред. Кембъл най-накрая вкара силен десен в главата на Лома, който вдигна публиката на крака. Украинецът обаче завърши частта по прекрасен начин, пласирайки комбинация от десен прав и ляво кроше, сменяйки етажите без проблем.

Рунд 8

Лома се приближи и вкара силен ляв в лицето на Кембъл, който отговори с ъперкът в тялото на украинеца. И двамата пласират много удари в торса на противника. Ломаченко вдига оборотите и започна да вкарва много силни и точни крошета в главата на Кембъл. Късите крошета на шампиона остават мистерия за домакина, който все по-рядко успява да държи Лома на разстояние.

Рунд 9

Лома показва прекрасна защита, въпреки че играе от заден крак. Всеки път, когато Кембъл тръгне напред, бива посрещнат с удари в тялото. Лома отново демонстрира блестящия си десен прав, контролирайки дистанцията. Добър ляв прав от англичанина за финал на рунда.

Рунд 10

Кембъл търси да пласира решаващ десен прав, но Лома не спира да се движи и да обърква плановете на опонента си. Бързината на Лома го прави неуловим за Кембъл, който продължава да яде десните прави на украинеца.

Рунд 11

И двамата не предприемат никакви рискове, вероятно мислейки за последния рунд. Лома отново е пресиращият боксьор, скъсявайки светкавично дистанцията. Много точно и експлозивно ляво кроше в главата на Кембъл. След няколко силни попадения в торса и главата на англичанина, Лома изпрати Кембъл в нокдаун, но домакинът се изправи. Шампионът не спира да тормози съперника си с удари в тялото.

Рунд 12

Финална част. И двамата тръгват на размени, но умората си личи. Кембъл позволява прекалено лесно да бъде притиснат до въжетата и от това страда движението му. 1:30 преди края претендентът пласира удар в слабините на Ломаченко, но боят продължава. Моментално продължават с размените. Ломаченко отново взе надмощие и разклати противника си, който направи ключ на крака на шампиона и го повали на земята.
Победа за Ломаченко

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.