Начало Бокс Ветеранът Поветкин не срещна проблеми с Хюи Фюри

Ветеранът Поветкин не срещна проблеми с Хюи Фюри

Ветеранът Поветкин не срещна проблеми с Хюи Фюри
0

Александър Поветкин (35-2) е новият интернационален шампион на WBA в тежка категория.

Руснакът победи чрез единодушно решение Хюи Фюри (23-3) в главното подгряващо събитие на мача между Люк Кембъл и Васил Ломаченко. Тримата съдии край ринга отсъдиха 117-111 в полза на 39-годишният Поветкин, който се завърна на ринга след близо едногодишно отсъствие.

Началото на срещата бе спокойно, като британецът се опитваше да използва ръстовото си предимство и да установи левия си прав в двубоя. 24-годишният Фюри се движеше по периферията на ринга, докато Поветкин рядко напускаше центъра и постоянно търсеше да пласира мощното си ляво кроше.

Руският боксьор бе агресорът през всичките 12 рунда, въпреки сериозната си спортна възраст. Хюи рядко си позволяваше да пусне повече от два удара и прекалено рядко се осмеляваше да влезе на размени с далеч по-опитният руснак.

Единственото положително, което показа британецът е желязната си брадичка. На няколко пъти Поветкин реализира силни крошета и десни прави в главата на опонента си, но без това да доведе до нокдаун.

Заключителните рундове отново бяха в полза на по-възрастния боец, който въпреки че бе по-измореният от двамата, бе боксьорът с повече мисъл в действията си и повече сила в ръкавиците си.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.