Начало Бокс Венелина Поптолева е втора в Европа

Венелина Поптолева е втора в Европа

Венелина Поптолева е втора в Европа
0

Венелина Поптолева отстъпи пред Тетяна Тоб (Украйна) във финала на Европейското първенство по бокс за жени в Будва, Черна гора. Нашата националка в категория до 52 килограма се би смело, но загуби с единодушно съдийско решение.

Ето как се разви финалът.

Украинката започна с атаки от първата секунда и успя да вземе инициативата. Нашето момиче главно се отдръпваше и опитваше да пуска удари от дистанция. Реферът я предупреди на два пъти в първия рунд да не навежда главата си. Личеше, че играе припряно и четирима съдии дадоха 10-9 за нея след откриващите три минути, а единствено унгарецът даде 10-9 за Поптолева.

Венелина успя да вкара добра комбинация ляв-десен минутка след началото на втората част. Българката се придържаше към тактиката си да играе от далечно разстояние. Украинката изглеждаше отлично физически подготвена и не спираше да я преследва из ринга. Последните десет секунди двете се впуснаха на луда размяна, която не завърши с успех за Поптолева. След втората част всичките петима абитри дадоха 10-9 за нейната съперничка.

Статуквото на ринга се запази и при финалните три минути. Двете хвърлиха много сили, а в крайна сметка нашето момиче остана със сребърния медал след този тежък финал. Това е най-големият успех в нейната кариера до момента.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.