Начало Бокс Виталий Кличко обвини ФБР за загуба на Владимир
0

Виталий Кличко обвини ФБР за загуба на Владимир

Виталий Кличко обвини ФБР за загуба на Владимир
0

Бившият световен шампион на WBC в тежка категория Виталий Кличко обвини ФБР и организаторите на мача на брат му Владимир с Леймън Брустър. Срещата бе през 2004 година и бе загубена от украинеца. Американецът записа успех с технически нокаут в пети рунд.

„Присъствах на тренировъчния лагер. Владимир беше подготвен за всичките 12 рунда, в спарингите се боксираше по 12 рунда. А в битката той излезе и след третия рунд без удари просто грохна. Сигурен съм, че имаше нещо нередно“, започна Виталий.

„След това беше откаран в болница, където му бяха направени изследвания. Нивото на кръвната му захар бе на нивото на хипогликемична кома. Това може да стане само със смесването на някои определени препарати.

В случилото се определено имаше външна намеса. Когато се стигне до нещо, в което няма логика, тогава определено нещо не е наред. Освен това ФБР проведе разследване, но уж нищо не откри. Пробите, които Владимир даде след битката изведнъж изчезнаха от лабораторията по някакъв странен начин. Пробите на световните шампиони се съхраняват десет години, пробите на участниците в Олимпийските игри се пазят, а тези проби изчезнаха. Те съдържаха отговорите на всички въпроси“, допълни украинската легенда.