Начало Бокс WBA има нов претендент за световна титла
0

WBA има нов претендент за световна титла

WBA има нов претендент за световна титла
0

Джошуа Буатси постигна 15-ата си поредна победа на професионалния ринг. 28-годишният британец продължава убедителното си представяне в лека-тежка категория на бокса. Той регистрира 13-ия си успех с нокаут и си проправи път до десетото място в световната ранглиста на Boxrec.com.

Буатси отказа в 11-ия рунд Рикардс Болотникс (18-6-1) в битка, която бе и елиминационна за званието претендент №1 на WBA. Сблъсъкът се проведе в третата и последна седмица на бойния лагер на „Мачрум“ в Брентууд, Англия.

Двубоят ще се запомни с двата нокдауна, в които Буатси прати своя съперник. Първият бе в шестия рунд, а вторият дойде малко преди прекратяването на срещата. Британецът също така обаче допусна и доста неточности в представянето си на ринга, като в осмия рунд му бе отнета точка от съдията заради честите удари под пояса.

В резултат на победата, Буатси вече е претендент за титлата на WBA в лека-тежка категория. Поясът е притежание на Дмитрий Бивол (18-0). Руснакът направи шеста поредна защита на отличието през месец май, когато победи по точки Крег Ричардс (16-2-1) на галавечер в Манчестър.

Джошуа Буатси продължава уверения си път към върха в лека-тежка категория. Снимка DAZN