Начало Бокс WBA няма да отнеме титлата на руския боксьор Дмитрий Бивол

WBA няма да отнеме титлата на руския боксьор Дмитрий Бивол

WBA няма да отнеме титлата на руския боксьор Дмитрий Бивол
0

31-годишният непобеден руски боксьор Дмитрий Бивол няма да бъде лишен от титлата си на Световната боксова асоциация (WBA). Освен това той ще бъде допуснат и до битката с мексиканеца Саул Алварес, въпреки съществуващите призиви в боксовата общност.

,,След внимателно обмисляне решихме, че би било несправедливо спрямо Бивол и Алварес да отменим битката им . Вярваме, че ако бойкотираме двубоя им, ще накажем несправедливо боксьоруте“, се казва в изявление на WBA.

По-рано Виталий Кличко поиска на руския боксьор да не бъде позволено да звеме участие в мача, заради войната между Русия и Украйна. Искането му не беше уважено. Така настоящият световен шампион на WBA Дмитрий Бивол ще влезе на територията на САЩ, за да се бие с мексиканеца Саул Алварес.

Битката е предвидена за 7 май. Биволъ ще се изправи срещу световния шампион в Канело Алварес.

В последната си битка Алварес нокаутира Калеб Плант в 11-ия рунд през ноември, като взе последния си липсващ колан в супер средна категория. За Алварес тази победа бе 57-а в професионалния бокс с едно поражение. Бивол пък има 19 двубоя на професионално ниво, в които няма нито едно поражение, отбелязвайки 11 победи с нокаут. Той държи пояса на WBA от 2017 г.