Начало Бокс Бивол: Намерих криптонита за Канело
0

Бивол: Намерих криптонита за Канело

Бивол: Намерих криптонита за Канело
0

Световният шампион на WBA в лека тежка категория Дмитрий Бивол е уверен, че неговите умения и сила ще се окажат прекалено солидни за най-голямата звезда на бокса в момента – Канело Алварес. Двамата ще се изправят един срещу друг на 7 май в Лас Вегас. Победа на мексиканеца ще му осигури историческо безсмъртие, тъй като ще означава титла в пета различна категория. В момента той е притежател на поясите на WBC, WBA, WBO и IBF в супер средна.

Бивол, който има 19 поредни успеха, 11 от които с нокаут, твърди, че е намерил криптонита, за да се противопостави на Алварес. „Ще бъда в най-добрата си форма и на 7 май ще покажа най-високото ниво, което е възможно. Защо да не мога да победя Канело? Дори Батман победи Супермен, ако мога така да се изразя. Имам криптонита и ще го използвам“, направи любопитна препратка Бивол.

Той нападна медиите, че преекспонират уменията на Канело. „Образът му на непобедим боксьор е твърде раздут. Той се радва на медиен комфорт и се забавлява, но все пак е човек и се бие в по-ниска категория от мен. Няма да удържи на силата и уменията ми“, каза още Бивол.

Относно войната в Украйна, той не коментира обстойно темата. „Живея в Русия и се притеснявам за моите близки, които са там. Но в момента съм в САЩ и започнах подготовка за Алварес, следя ситуацията, чувам се с близките ми, но мислите ми са насочени към мача“, допълни шампионът на WBA.