Начало ММА Бивш шампион на UFC остава в ареста по обвинение в опит за убийство
0

Бивш шампион на UFC остава в ареста по обвинение в опит за убийство

Бивш шампион на UFC остава в ареста по обвинение в опит за убийство
0

Бившият шампион на UFC в тежка категория Кейн Веласкес ще остане в ареста в Калифорния. На бившият хегемон при най-тежките в най-елитната ММА организация в света му бе отказано освобождаване под гаранция след като бе арестуван за участие в престрелка преди седмица

Веласкес е обвинен в опит за убийство с огнестрелно оръжие над Хари Гуларте, който е освободен с гаранция, след като е бил обвинен в тормоз на дете на близък на Веласкес. Според американските медии, Веласкес и негови приятели са преследвали Гуларте и са се опитали да го убият, след като са разбрали за тормоза над детето.

ММА обществото се зстъпи за Веласкес и дори организира кампания по събиране на средства за покриване на разходите по съдебното дело и адвокатите на Кейн. Въпреки усилията за подпомагане на екс-шампиона в този труден момент, по-рано днес стана ясно, че платформата (GoFundMe), която събира средствата е спряла кампанията и е върнала парите на всички дарители. Причината за това е, че правилата на GoFundMe не позволяват събиране на дарения за защита на обвинени в тежки престъпления.

„На никого ли не му е изненадващо, че бащата на детето не е информиран, когато са освободили обвинения срещу нула долара гаранция, а отказват да пуснат Кейн под гаранция?“, пита адвокатът на Веласкес Марк Герагос пред ESPN.

Другите обвинения към Веласкес са за срелба по МПС, нападение с огнестрелно оръжие, употреба и носене на оръжие с намерение за извършване на престъпление. Следващото изслушване на Кейн е планувано за 12-и април.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".