Начало Бокс WBC иска да изправи Хейни срещу Гарсия

WBC иска да изправи Хейни срещу Гарсия

WBC иска да изправи Хейни срещу Гарсия
0

През уикенда младата надежда на американския бокс Райън Гарсия спечели най-сладката си професионална победа, нокаутирайки Люк Кембъл.

Триумфът със сигурност си заслужаваше всеки един комплимент, но време за празненства може и да няма, защото на хоризонта има нов противник.

Според редица американски медии, президентът на Светвовния боксов съвет – Маурисио Сюлейман, иска да нареди двубой между Девин Хейни и Райън Гарсия.

Embed from Getty Images

Двубоят между двамата ще бъде за титлата на Хейни, който в момента е притежател на златно-зеления пояс в лека категория. Британският промоутър Еди Хърн също потвърди новината, че Гарсия ще се изправи именно срещу 22-годишното протеже на Флойд Мейуедър.

Самият Гарсия изяви желание да се изправи срещу топ имената на дивизията, като името, което той назова бе Джервонта Дейвис. Подобен мач обаче остава на заден план, тъй като „Танк“ е шампион на WBA.

Очакванията на всички зад океана са двубоят да бъде потвърден до края на следващата седмица, а след това двете страни ще имат 30 дни, за да постигнат съгласие относно разпределение на приходи и др.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.