Начало Бокс Хан върна Били Хлапето от пенсия
0

Хан върна Били Хлапето от пенсия

Хан върна Били Хлапето от пенсия
0

Почти 12 месеца след като обяви края на кариерата си, австралиецът Били Диб изненадващо получи мач за перления пояс на WBC срещу Амир Хан.

Диб, известен като Били Хлапето, заема мястото на съперник на британската звезда две седмици преди двубоя, след като индиецът Неераж Гойат получи „тежки контузии“ в следствие на автомобилна катастрофа. Любопитното в случая е, че австралиецът е бивш световен шампион в категория „перо“ и ще се завърне с две категории по-нагоре в полусредна. Двубоят е насрочен за 12 юли в Саудитска Арабия.

Изненадан от възможността, Диб използва социалните медии, за да изрази радостта си от възможността да изживее своя „Роки момент“.

„В живота си човек получава ограничен брой възможности да направи нещо монументално, и както всеки велик в своята индустрия би казал, когато възможността почука на вратата ти, ти трябва да отвориш. Това е моят истински Роки момент“, написа Хлапето.

Амир Хан пък побърза да опровергае твърденията, че съперникът му не е сериозен.

„Преди всичко, моля се Неераж да се възстанови напълно и да продължи боксовата си кариера. Трябваше да вземем решение кой да го замени и свършихме изключително добра работа, подписвайки с Диб. Щях да съм съсипан ако мечтата ми да се бия в Саудитска Арабия трябваше да почака. Диб е уважаван и опитен (бивш) световен шампион, така че очаквам с интерес да изпробвам уменията си срещу него“, каза Хан, цитиран от ESPN.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.