Начало Други Българските бойци в седмия ден на Игрите в Минск

Българските бойци в седмия ден на Игрите в Минск

Българските бойци в седмия ден на Игрите в Минск
0

В седмия ден на провеждащите се в момента втори Европейски игри в Беларус ще имаме пет представители в бойните спортове.

Целият женски отбор в борбата ще вземе участие в днешия ден на първенството. Петър Касабов ще изведе своите момичета в битки за достигане до медалите.

Част от тима са Тайбе Юсеин – спортист номер 1 на България за 2018 година, както и Мария Оряшкова, която спечели и единствения златен медал за България до момента от първенството в самбото.

София Георгиева пък продължава участието си в репешажите за бронза.

БОРБА

Жени

репешаж – София Георгиева – Александра Ангел (Румъния) – 68 кг – тепих „А“, сесия – 11:20 часа

1/8 финал – Миглена Селишка – Анжелика Ветошкина (Русия) – 50 кг – тепих „А“, сесия – 11:40 часа

1/8 финал – Мими Христова – Франческа Иделикато (Италия) – 57 кг – тепих „Б“, сесия – 11:50 часа

1/8 финал – Тайбе Юсеин – Габриела Слейз (Унгария) –  62 кг – тепих „А“, сесия – 12:30 часа

1/8 финал – Мария Оряшкова – Алла Белинска (Украйна) –  – 76 кг – тепих „А“, сесия – 13:00 часа

Снимки: БОК, Костадин Андонов

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".