Начало Бокс Хирото Кьогучи запази титлата си след силен мач в Тексас

Хирото Кьогучи запази титлата си след силен мач в Тексас

Хирото Кьогучи запази титлата си след силен мач в Тексас
0

Японецът Хирото Кьогучи записа трета поредна успешна защита на световната си титла на WBA в категоеия лека муха.

Шампионът победи мексиканецът Аксел Вега в главен подгряващ мач на Роман Гонзалес и Хуан Естрада. Победата за Кьогучи дойде в петия рунд, когато претендентът получи травма на ръката и не можа да продължи двубоя.

Предварителните прогнози за рутинна среща за Кьогучи не се сбъднаха. Азиатецът имаше далеч по-сериозно препятствие пред себе си, тъй като Вега се втурна напред още в самото начало.

20-годишният северноамериканец бе по-ниския боксьор, но именно тук се криеше и преимуществото му. Кьогучи, който правеше своя дебют на американска земя, изпитваше затруднения в близкия бой и много от ударите му не намираха целта.

След първите 4 рунда Вега изглеждаше по-стабилния боксьор, но тогава съдбата му обърна гръб. В разгара на поредната размяна от близка дистанция, мексиканецът пусна дясно кроше. Ударът облиза главата на Кьогучи, но веднага след това Вега обърна гръб на противника си, а на лицето му бе изписана сериозна болка.

Шампионът се впусна в атаки към беззащитния претендент, но бързата намеса на рефера не позволи повече от един удар и срещата бе прекратена. След мача стана ясно, че ръката на Вега е счупена и в следващите дни ще стане ясно дали ще му трябва операция.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.