Начало Бокс Хъргович отговори на Бабич

Хъргович отговори на Бабич

Хъргович отговори на Бабич
0

Филип Хъргович отговори на нападките на своя сънародник и непобеден на професионалния ринг в тежка категория – Ален Бабич.

Ален Бабич е клоун. Той използва името ми, за да попада в хърватските вестници. Той е просто обикновен човек, а аз имам име в Хърватия. Той ме споменава само за да пишат вестниците за него“, заяви Хъргович, цитиран от „essentiallysports.com“.

Припомняме, че преди няколко дни Бабич определи Хъргович на „този квадратен и с патешко лице идиот, заявявайки и намерение за среща на ринга между двамата.

„Той обаче е забавен тип. Но няма голям боксов талант. Бабич е достигнал лимита си. Да, победи Том Литъл и мисля, че това е неговия лимит. Бабич не е боксьор, който може да се качи на върха или нещо подобно“, завърши Хъргович.

Филип Хъргович има баланс от 12 победи, 10 от които с нокаут. Хърватският талант се намира и на 9 позиция в ранглистата на WBC в тежка категория. В тази, на авторитетния боксов сайт boxrec.com, 28-годишният боксьор е под номер 22.

Припомняме, че Филип Хъргович трябваше да се изправи срещу Майкъл Хънтър във финален елиминационен сблъсък на IBF в тежка категория, но тази среща вече не е осъществима, след като Хънтър се оттегли от битката. В момента от екипа на Филип Хъргович търсят нов противник.

30-годишният Ален Бабич има баланс от 6 победи с 6 срещи при професионалистите в тежка категория. 185-сантиметровият боксьор е нокаутирал всеки един от противниците си. Въпреки пандемията от коронавирус, той изигра 3 срещи през 2020 година. През август той отказа във втория рунд Шондел Уинтърс. Два месеца по-късно и Нийл Кенеди се отказа, но в третия рунд, а в края на ноември Бабич надделя и над Том Литъл с технически нокаут в третия рунд.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".