Начало Бокс Хърн предупреди Хейни за рисковете, които крие качването на категория

Хърн предупреди Хейни за рисковете, които крие качването на категория

Хърн предупреди Хейни за рисковете, които крие качването на категория
0

Девин Хейни към момента е световен шампион на четири организации в лека категория, а през уикенда му предстои да ги брани срещу Васил Ломаченко. При успех американецът призна, че обмисля сериозно дали да не се качи в горната тегова категория, но бившият му промоутър – Еди Хърн, отправи предупреждение от рисковете, които крие подобен ход.

Той изкара повече време, отколкото очаквах, при 61-килограмовите. Стойността му обаче в момента се определя от безспорната титла. Ако се качи при 63,5 кг., тогава остава без пояси. Девин може да е всичко, но едно нещо все още не е, а именно не е на нивото на „Танк“ и Райън Гарсия, що се отнася до популярността им. В момента все пак е безспорен световен шампион в лека категория и притежава невероятен талант“, каза президентът на Matchroom Boxing пред Fight Hub TV.

Фокусът междувременно би следвало да пада изцяло върху мача срещу „Лома“, защото украинецът е световен шампион в три тегови дивизии. Все още е прекалено рано, за да бъде подценяван, от когото и да било, защото е едва на 35 години и в ръцете му със сигурност има достатъчно сила, за да изпрати всеки един съперник в несвяст.