Начало Бокс Джейк Пол скандализира, определи мач за „пладнешки обир“
0

Джейк Пол скандализира, определи мач за „пладнешки обир“

Джейк Пол скандализира, определи мач за „пладнешки обир“
0

Един от най-влиятелните влогъри в света на бокса и бойните спортове изобщо – Джейк Пол напомни за себе си. Американецът, който започна кариерата си като звезда в Youtube, но в момента се изявява като боксьор, при това с доста успешна финансова кариера, определи като „пладнешки обир“ случилото се на мача между Кейти Тейлър и Аманда Серано.

Ирландката спечели основната битка на галавечерта в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк с 2:1 съдийски гласа. По този начин тя защити световните си титли в лека категория и остана абсолютна шампионка в дивизията.

Пол изгледа сблъсъка от първия ред, заедно с мениджъра на Тейлър – Еди Хърн. Двамата бяха направили облог от 1 милион долара за победител, но след изхода на срещата го развалиха. По думите на влогорът, причината е в съдийското решение.

Аманда Серано нанесе повече удари от Кейти Тейлър, както в тялото, така и в главата. Статистиката е чиста наука – 173 срещу 147 удара. Мъжете лъжат, жените лъжат, но цифрите не. Това си беше пладнешки обир. Сигурен съм, че реваншът ще е друг. В Дъблин пред 90 хиляди зрители“, написа Джейк Пол.

Той обаче пропусна да отбележи, че статистиката показва също така нещо друго. А именно, Тейлър е пласирала повече удари в 6 от 10-те рунда. Това означава, че тя ги е спечелила, докато 4 са били за Серано, макари с повече попадения в тях.