Начало Джудо Ивайло Иванов: На Световното първенство ще се реванширам

Ивайло Иванов: На Световното първенство ще се реванширам

Ивайло Иванов: На Световното първенство ще се реванширам
0

Най-добият ни джудист Ивайло Иванов беше много разочарован след отпадането си на старта на Европейското първенство в София. Националът в категория до 90 килограма загуби от румънеца Алекс Крет след златна оценка.

Той призна, че не се е възстановил напълно от контузията и на своя глава е решил да участва.

„Дори и с контузия, можех повече. Ядосан съм, защото не успях да покажа на българска земя, това което мога и да зарадвам всички тези хора. Това ме боли най-много“, Иванов сподели от зала „Арена Армеец“.

„Но продължавам напред, ще се възстановя и на Световното първенство ще се реванширам.“

„Моят личен треньор Ганчо Дойков мислеше, че е по-добре да не се боря сега, но аз бях много мотивиран, все пак съм в България. Исках да мотивирам хората, които идват след мен, че въпреки всичко могат да излязат и да се борят. Идеята е никога да не се отказват! Можех и повече, но просто мозъкът ми изигра лоша роля или психиката. Преди Европейското тренирах много малко, а четири дни преди състезанието опитах да се боря, но пак се ударих.“

„Желанието ми беше много голямо да участвам на българска земя. Никога не е имало такова състезание и не се знае дали пак ще има, заради изключително големите изисквания са ужасно много пари. Надявам се отново да има такова състезание и пак да бъда там – дали като треньор или сред публиката.

Лидерът на националния отбор уточни каква е контузията.

„На 80 процента, ако тази връзка е скъсана, се възстановява. Но ако не успее, ще трябва по оперативен начин. Вероятно след 2-3 месеца ще съм готов отново за атака.“

Ивайло Иванов похвали съотборника си Янислав Герчев, който завоюва сребърен медал. Отбеляза, че бронзът на Марк Христов само тепърва ще го мотивира.

„Уникално геройство. Ние сваляме килограми заедно от 6-8 години. Много са малко хора, които знаят какво му е коствало. Янислав сваля тези килограми от доста време, от 2005 година….На финала просто го видях, че беше мъртъв… А този съперник го е побеждавал два пъти, и то на полуфиналите на Европейско първенство. И успя да издържи 10 минути „златна точка“… само за България. А Марк Христов е един перспективен състезател, който върви много добре, много е мотивиран, много добре се бори. Единствено ме е яд, че не успя да победи азера Хейдаров на полуфиналите. Но пред него предстоят само победи и нищо друго!“

„Ние не сме слаби, особено последните 7-8 месеца имаме много добър отбор. Французинът Ален Шмит, който е мениджър на националния отбор, знае много. Аз лично съм много доволен. Може би, ако беше дошъл преди шест години, аз щях да бъда олимпийски шампион. Той ми каза, че след две години ще бъда, но можеше да е втори път.“

„Наистина човекът знае много и се нуждаехме от такъв специалист като него. Това е и голям късмет и затова всички са много мотивирани. А българската земя и българската публика много помагат, за тези победи. Мисля, че всичко ще върви все по-добре и по-добре. А Денислав Иванов не успя да продължи напред, защото може би той има същата контузия като моята. Когато единият крак не ти работи в джудото е много трудно. Но той показа хъс, млад е, завърна се след четири години, което е много трудно. Но ако продължава в същия дух и бъде мотивиран и иска да постигне това, за което мечтае, ще успее!“, завърши Ивайло Иванов.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.