Начало Джудо Румънец изненада Ивайло Иванов на Европейското първенство

Румънец изненада Ивайло Иванов на Европейското първенство

Румънец изненада Ивайло Иванов на Европейското първенство
0

Надеждата ни за медал Ивайло Иванов отпадна още след първата си схватка на Европейското първентство по джудо в столичната „Арена Армеец“. До скоро националът в категория до 90-килограма отсъстваше заради контузия и липсата на игрова практика си каза думата.

Ивайло и румънецът Алекс Крет стигнаха до златна оценка с по две шида, но в допълнителното време младият представител на северната ни съседка постигна успешно хвърляне.

В категория до 100 килограма Борис Георгиев победи Панагиотис Папаниколау (Гърция), но в следващия кръг отпадна от Нилолоз Шеразадишвили (Испания). Другият ни представител в тази теглова дивизия Костадин Цветанов отстъпи пред германеца Фалк Петерсилка. Голяма изненада беше загубата на Жорже Фонсека още в първата си среща от поляка Пьорт Курчера.

При над 100-килограмовите Ивайло Димитров беше елиминиран от Юур Спайкерс.

При дамите в тежка категория Габриела Гигова беше победена от над 80 килограма по-тежката туркиня Хилал Озтюрк.

Третият ден се отличи с много изненади, като фаворити бяха елиминирани още в самото му начало.

Така България приключи участието си на 70-ото Европейско първенство за мъже и жени с два медала – сребро на Янислав Герчев и бронз на Марк Христов.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.