Начало Бокс Хърн: Всичко е договорено, Руис – Джошуа II ще промени спорта

Хърн: Всичко е договорено, Руис – Джошуа II ще промени спорта

Хърн: Всичко е договорено, Руис – Джошуа II ще промени спорта
0

„Всичко вече е договорено. Целият свят ще гледа тази битка“, обяви Еди Хърн на специална пресконференция. По този начин мениджърът на Антъни Джошуа потуши информациите за отказ на Анди Руис-младши да излезе срещу клиента му.

А с това официално охлади амбициите на Кубрат Пулев да се бие за световната титла на IBF до края на годината, въпреки че българинът е официален претендент и е активен.

„Трябва да осъзнаем, че има и друг свят извън Кардиф и „Медисън Скуеър Гардън“, започна Хърн.

„Задължени сме да разкрием нови региони и места, боксът се развива. За мен, това събитие ще промени историята на спорта завинаги, защото Саудитска Арабия инвестира много в такъв тип битки. С популацията, която има тук… ще видите съвсем скоро динамична промяна в развитието на спорта. Това ме въодушевява“, продължи Еди на специалната среща с медиите в британски хотел.

Силният човек в бокса разби и друг мит – че няма да бъдат допускани жени на събитието.

„Организацията ще е на топ ниво. Чисто логистично не очаквайте никакви проблеми. Има нов стадион тук за 12 хиляди души и само вижте какви събития вече готвят на него. Формула 1, ММА, голф. Суперкупата на Италия, Световните боксови суперсерии и Световната федерация по кеч също са тук! Никой не се е оплакал, нито един фен не си е тръгнал тъжен сърдит, а това е важно за нас“, увери Еди Хърн.

„Мачът ще бъде съпътстван от музикален фестивал. На сцена в близост до събитието. Това е иконичен момент за бокса. Вижте, ние получаваме позитивни и негативни коментари – това е нормално. Целият свят ще гледа на 7 декември. Саудитска Арабия прави всичко възможно това събитие да ви остави без дъх. Антъни Джошуа – Анди Руис II е мачът на годината в тежка категория“, гласи друг от акцентите по време на срещата с медиите.

Снимка: БТА
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.