Начало Бокс Юбенк-младши с безапелационна победа над ДеГейл

Юбенк-младши с безапелационна победа над ДеГейл

Юбенк-младши с безапелационна победа над ДеГейл
0

Крис Юбенк-младши (28-2-0) е новият шампион на IBO в супер средна категория, след като вчера роденият в Хоув боксьор победи с единодушно съдийско решение (115-112, 114-112 и 117-109) сънардоника си Джеймс ДеГейл (25-3-1).

Главното събитие на вечерта в „О2 Арена“ трябваше да е далеч по-равностойно, но за разочарование на феновете ДеГейл бе тотално надигран във всеки един аспект на играта.

Преди сблъсъка двамата боксьори на няколко пъти подчертаха, че загубилият този мач ще трябва да се пенсионира, а с оглед вчерашното представяне на 33-годишния ДеГейл, то наистина прекратяване на кариерата не звучи никак лишено от логика.

Обратният гард на ДеГейл не успя да затрудни особено Юбенк-младши, който изигра един ит най-добрите си мачове. В началото Джеймс дебнеше да стовари мощната си лява, докато Юбенк-младши разчиташе на контриращи удари, като стратегията на по-младият боксьор бе печеливша, защото успя да свали в нокдаун ДеГейл. Освен това, силните удари от близко разстояние на Юбенк разкървавиха опонента му и до края на мача ДеГейл трябваше да се притеснява от аркадата на лявото си око.

С течение на рундовете, Юбенк започна да налага темпото и да пуска по-точните и свирепи комбинации, а незнайно защо защитата на ДеГейл на моменти изчезваше и той просто забравяше да връща удари и да се движи.

Седмият и осмият рунд бяха малко по-равностойни, защото Джеймс използваше умело десните си прави и умело скъсяваше дистанцята, но Юбенк изглеждаше спокоен и далеч по-уравновесен боксьор, който знаеше кога да атакува и кога да почива.

Деветия рунд също отиде на сметката на ДеГейл, но точно когато изглеждаше, че мачът може да се завърти зрителите видяха нов нокдаун. В десетия рунд Юбенк пусна много точно контриращо ляво кроше последвано от няколко мощни прави и ДеГейл отново се строполи на ринга.

Джеймс все пак довърши мача и не се даде до последно, но Юбенк-младши абсолютно заслужено спечели битката на Англия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.