Начало Бокс Джеймс ДеГейл: Юбенк е добър в лъжите

Джеймс ДеГейл: Юбенк е добър в лъжите

Джеймс ДеГейл: Юбенк е добър в лъжите
0

Бившият световен шампион на IBF в супер средна категория – Джеймс ДеГейл (25-2-1), хвана в лъжа бъдещия си съперник Крис Юбенк-младши (27-2-0).

Двамата англичани се познават от доста време и никога не са таили добри чувства един към друг. ДеГейл реши да вметне малко светлина върху отношенията между тях.

Както обикновено се случва в този спорт, всичко тръгва от един спаринг.

„Бяхме заедно в залата и той дойде при мен с предложение за спаринг. С треньора ми веднага се съгласихме, но той прекрати сесията по-рано от това, на което се бяхме уговорили, защото не издържаше на темпото ми.

На следващия ден видях негов туит, в който говореше как е дошъл в залата и ми е преподал урок по бокс. Лъжите му се отдават“, спомня си 32-годишния ДеГейл.

Треньорът на Джеймс – Джим МакДонъл, също говори за онази случка:

„Беше изключително странно. Бяхме се съгласили на 8 рунда, но Юбенк се отказа след 6-ия. Ние продължихме с тренировката, но когато почивахме между рундовете, Крис се качваше на ринга и правеше бой със сянка пред нас“, разказа МакДонъл.

„Лично съм чувал Юбенк да говори как се е представял великолепно в спаринг сесии с Карл Фроч, но и това не мога да си го представя. А и спарингът е много по-различен от истинска среща.

Когато удари гонга нямаш каска на лицето и ръкавиците са значително по-малки, така че да не говори толкова много“, завърши ДеГейл, който през лятото на 2018-та оваканти пояса на IBF.