Начало ММА Легенда в бокса защити Джон Джоунс

Легенда в бокса защити Джон Джоунс

Легенда в бокса защити Джон Джоунс
0

Бившият световен шампион в 4 дивизии – Рой Джоунс-младши, изказа твърдата си подкрепа към 31-годишния шампиона на UFC в лека тежка категория – Джон „Боунс“ Джоунс.

Голяма част от феновете и медиите се обединяват около мнението, че Джон Джоунс е най-добрият и талантлив боец, който някога е стъпвал в клетка. Трябва да се отбележи все пак, че не са малко и хората, които „не са фенове“ на Боунс заради честите му провинения със забранени субстанции през годините.

През 2016 г. Джоунс бе уличен в употреба на кломифен и летрозол (антиестрогени). И двете вещества са в листата на забранените такива на Световната антидопингова агенция (WADA).

Година по-късно „Боунс“ бе хванат с туринабол (анаболен стероид) и победата му над Даниел Кормие не бе зачетена, след което последва наказание. Преди седмици, в организма на Джоунс отново бяха намерени минимални следи от туринабол, но официалните власти уточниха, че става въпрос за пикограм (най-малката възможна проследима частица), който е останал в тялото му.

В резултат на това двубоят му с Александър Густафсон бе преместен в Калифорния, а представянето на Джоунс на „UFC 232“ бе меко казано впечатляващо.

twitter.com

Така мисли и Рой Джоунс-младши, който е на мнение, че наследството на Джон Джоунс не може да бъде заличено или изтрито заради проблемите извън Октагона.

„Това, което се случи в края на миналата година няма да повлияе на мястото му в историята на смесените бойни изкуства. Всички казаха, че това е остатък в тялото му, не го е взимал наново. Разбирам хората от Лас Вегас, които не искаха да бъдат съдени или да се занимават с искове от други бойци, които да искат да участват в събития там.

Но всеки има своите аргументи и трябва да се съобразяваме с това. Нищо не може да заличи Джон Джоунс и завещанието му към смесените бойни спортове.

Наистина ли мислите, че стероидите могат да заличат всичко постигнато от него? Ако тези забранени вещества бяха толкова важни, то всеки щеше да ги ползва и да бъде добър колкото него…

Но истината е съвсем различна. Джон Джоунс е бил толкова впечатляващ и когато е минавал успешно допинг тестовете. Това трябва да ви говори нещо“, сподели Рой Джоунс.