Начало Бокс Задава се нов грандиозен мач в бокса: Антъни Джошуа – Дионтей Уайлдър
0

Задава се нов грандиозен мач в бокса: Антъни Джошуа – Дионтей Уайлдър

Задава се нов грандиозен мач в бокса: Антъни Джошуа – Дионтей Уайлдър
0

Задава се нов мегамач в света на професионалния бокс, в който един срещу друга ще трябва да застанат американецът Дионтей Уайлдър (38 – 0, 27 КО) и британецът Антъни Джошуа (19 – 0, 19 КО).

Президентът на WBC Маурисио Сюлейман приветства обединителният двубой между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, но иска той да се проведе през 2018 година. “ Бронзовият бомбандировач “ трябва да проведе задължителна защита срещу Бърмейн Стивърн, но в крайна сметка Сюлейман е готов да помогне американския боксьор да се срещне с Антъни Джошуа.

“Ще направим всичко възможно, това да се случи. Искам да видя тази битка, защото Антъни Джошуа е много популярен и е пример за подражание, същото важи и за Уайлдър. Двамата непобедени шампиони в тежка категория трябва да се срещнат на ринга. Всеки от тях има задължение да защити титлата си, затова следващата година е най-подходящото време за битка между двамата“, каза Сюлейман.

Антъни Джошуа трябва да направи задължителна защита на титлата на IBF срещу Кубрат Пулев, двубоя е планиран за 28 октомври, а след това трябва да се бие с Луис Ортис за титлата на WBA. Уайлдър пък е обвиняван, че не желае да направи задължителна защита срещу Бърмейн Стивърн, а иска да се срещне с победителя от двубоя Джоузеф Паркър – Хюи Фюри.