Начало Бокс Загуби за българските боксьори в Манчестър

Загуби за българските боксьори в Манчестър

Загуби за българските боксьори в Манчестър
0

Без успех завърши участието на двамата български боксьори при професионалистите на голямата галавечер в Манчестър, Великобритания. Младен Манев-Нинджата и Борислава Горанова бяха част от бойната карта на събитие на „Matchroom“ и Еди Хърн с главна битка Джошуа Буаци – Даниел Дос Сантос.

Родните бойци се изправиха срещу новоизгряващите звезди на британския профибокс, които направиха своя официален дебют.

Горанова, която е рекордьор за България при дамите на професионалния ринг, изигра своя мач номер 80 срещу дебютантката Елис Хопкинс. Мачът от лека средна категория се игра в четири рунда, а след неговия край съдиите присъдиха единодушно победата за представителката на домакините (40-36).

„Благодаря на всички за подкрепата! За съжаление загубих своя 80-ти професионален мач, но важното е, че не се предавам. Организацията беше на топ ниво. Благодаря и на най-добрия кътмен за България и Европа – Евгени Василев, който ми помагаше през цялото време“, сподели Горанова след срещата.

Българката държеше много добре дистанция при опитите на Хопкинс да атакува и разчиташе на контраатаки, особено засичане с ляво кроше.

„Чувствах се комфортно. Получих няколко добри рунда срещу опитен съперник. Всеки път, когато се приближавах, тя държеше дистанция. Мисля, че ако бях подходила по друг начин в началото, щях да приключа по-рано, но имам още да се уча. Искам тази година да изкарам колкото се може повече битки, а следващата година да започна да атакувам титлите“, на свой ред коментира Хопкинс.

Манев излизе след Горанова на ринга и издържа 6 рунда срещу атлетичния Соломон  Дакрес в тежката категория. Британецът, който е спаринг партньор на Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа, също получи единодушно точки в съдийски карти.

Българинът игра доста предпазливо и с висок гард през целия мач, но показа висока издръжливост като накрая дори също измори по-младия си противник. Нинджата изчакваше търпеливо своя момент, като в края на първия и на последния рунд по-опасно притисна британеца до въжете и нанесе своя серия от комбинации. През останалото време Соломон опитваше да наруши защитата на българския боец, най-често с комбинации ляв прав дясно кроше или ъперкът. Ръстовото предимство на Соломон също затрудняваше Младен, но пък той не позволи да бъде притиснат по-опасно нито веднъж. В началото на мача лека аркада над лявата вежда се отвори на родният боец, но опитният кътмен Евгени Василев се справи със ситуацията.

„Бях малко нервен предвид, че срещата ми бе дебют. Направих добър бой. Трябва да призная, че останах изненадан, че той оцеля шест рунда“, заяви Соломон след срещата.