Начало Бокс Жервонта Дейвис не иска подарени титли

Жервонта Дейвис не иска подарени титли

Жервонта Дейвис не иска подарени титли
0

Жервонта Дейвис в момента е редовен световният шампион на WBA в лека категория, но в близките седмици би могъл да се превърне и в носител на супер титлата на асоциацията без да се налага да се боксира за нея. Това обаче по-често води след себе си проблеми, а не слава, защото фенове и анализатори единодушно се противят на идеята големите боксови федерации да си създават нови и нови шампионски колани. Така се обезценяват титлите, тъй като едновременно се носят от различни състезатели със сходни показатели, но без да са се срещали на ринга. „Танк“ е категоричен, че не желае подобна „чест“.

Не ми трябват такива глупости! Искам кръв!“, написа Дейвис в социалните мрежи, след като признава, че до него е пристигнало писмо от WBA, което го известява, че може да получи втория колан.

Предходният носител на титлата бе Девин Хейни, но той реши да се качи в горната теглова дивизия и вместо да продължа да плаща част от хонорарите си напразно, той реши да оваканти короната.

Междувременно наближава моментът, в който Жервонта Дейвис ще трябва да се завърне на голямата сцена. Все пак за последно той се боксира с Райън Гарсия през април. За известно време той имаше проблеми и с властите, но сега, когато всичко вече е нормално, той би следвало да си хареса нов противник в обозримото бъдеще, независимо дали ще бъде за редовната или супер титлата.