Начало Бокс Злати и Рами в решителни битки днес за място в Париж

Злати и Рами в решителни битки днес за място в Париж

Злати и Рами в решителни битки днес за място в Париж
0

Олимпийската квалификация в Бусто Арсицио навлиза в последен, решителен ден. Рингът в италианския град ще определи днес втората порция носители на квоти за Игрите в Париж.

Сред претендентите за място във френската столица са и двама българи. Златислава Чуканова и Рами Киуан преодоляха тежки препятствия по пътя, но отстояха и са на една победа от реализиране на основната цел – участие на най-големия спортен форум на планетата. Те ще боксират във вечерната сесия, която започва от 20:00 часа.

Злати Чуканова ще открие програмата на ринг Б. В първия мач за вечерта тя ще боксира с Айра Вийегас от Филипините. Двубоят, в категория до 50 килограма, е пръв в списъка. На ринг А, около 22:00 часа, ще се качи и Рами Киуан. При 71-килограмовите националът ни ще срещне Вандерсон де Оливейра (Бразилия), бронзов медалист от последното световно първенство в Ташкент.

Пожелаваме успех и стискаме палци на Чуканова и Киуан по пътя към спечелване на квоти за Париж. Припомняме, че към момента България има три сигурни места във френската столица – Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг).

тагове: