Начало Бокс Зория е причината Хейни да приеме предизвикателството на Прогрес

Зория е причината Хейни да приеме предизвикателството на Прогрес

Зория е причината Хейни да приеме предизвикателството на Прогрес
0

Реджис Прогрес призна, че колебливата му победа над Даниелито Зория е причината Девин Хейни да придобие нужното самочувствие, за да се изправи срещу нещо в спор за титлата в суперлека категория на WBC.

След представянето ми срещу Зория той събра смелост. Баща му беше там и му е вдъхнал кураж. Явно си мислят, че съм преодолим, защото не се представих добре. Ако бях нокаутирал Зория за два-три рунда, той нямаше да се съгласи. Но след онзи мач са си повярвали, че могат да ме победят“, каза шампионът в суперлека категория пред Boxing Scene.

Във въпросната среща видяхме едно доста странно съдийско решение, в което Джоузеф Мейсън отсъди 117:110 за Реджис, а Робърт Тапър го дублира с още по-категоричното 118:109, но Крейг Меткалф реши, че Даниелито е победител със 113:114. Подобни разлики в бокса се превърнаха в доста често срещано явление и именно те са причината за призивите към радикална промяна в точкуването.

Що се отнася до Реджис Прогрес и Девин Хейни, те ще се качат на ринга в Сан Франциско на 9 декември в първия опит на „Мечтата“ да се качи в горната дивизия и то директно в шампионски сблъсък.