Начало Бокс Боят между Фюри и Кличко едва не пропаднал заради психически срив на британеца (ВИДЕО)

Боят между Фюри и Кличко едва не пропаднал заради психически срив на британеца (ВИДЕО)

Боят между Фюри и Кличко едва не пропаднал заради психически срив на британеца (ВИДЕО)
0

Тайсън Фюри от няколко години насам се опитва да бъде модел за подражание на хората, борещи се с психически заболявания. Но през 2015 г. той не бе същият човек, защото демоните в главата му едва не са го превзели. Баща му – Джон Фюри, разказва за онези моменти, когато едва не е загубил сина си, въпреки безспорния му талант на ринга.

Той победи Кличко в може би най-лошия момент от живота си, защото само няколко седмици по-рано получи тотален срив. Влезе в мача с психически проблеми. Щях да отменя срещата, защото не можеше да се боксира така. Отидох в залата за спаринг сесия и го заварих легнал на земята, облян в сълзи“, каза „Големия Джон“ в интервю за DAZN.

Оказва се, че напрежението от открилата се възможност срещу един от най-великите боксьори на всички времена е била точката на пречупване за Тайсън.

В последствие той шокира света с представянето си в Дюселдорф на 28 ноември 2015 г., когато предлага едно от най-доминантните представяния срещу „Доктор Чук“ в цялата му кариера. Арбитрите са единодушни, че „Циганския крал“ е победител, въпреки отнетата точка в 11 рунд за удар в тила. Тогава той се окичва с поясите на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория.

Менталното му състояние обаче отива в другата крайност и той се отдава на коктейл от алкохол и наркотици, за да изчезне от света на бокса в продължение на почти 3 години. През лятото на 2018 г. се завръща отново на ринга срещу Сефер Сефери, за да реализира технически нокаут в 4 рунд и отново тръгва да катери стълбата нагоре, като стига и до короната на WBC в трилогията с Дионтей Уайлдър.

Така Тайсън Фюри е единственият непобеден боксьор в тежка категория, който е носил всички значими пояси в дивизията, но без да е безспорен шампион. Това може да се промени обаче скоро, защото с Олександър Усик отново седнаха на масата за преговори и ще заложат всички титли на ринга в Саудитска Арабия след няколко месеца.