Начало Карате 200 каратеки се стягат за летен лагер в Семково

200 каратеки се стягат за летен лагер в Семково

200 каратеки се стягат за летен лагер в Семково
0

Традиционният летен лагер на карате клуб „Цанев“ ще се проведе и тази година. Един от най-успешните ни представители в олимпийското карате и деветкратни поредни шампиони на България се стягат за подготовка в планината.

„Цанев“ ще проведе триседмичен лагер на базата в местността Семково. Стартът ще бъде даден на 8-ми август. На високопланинския комплекс се очакват да се включат около 200 каратеки от клуба.

Всяка година в подготовката се включват и чуждестранни водещи клубове в своите страни от Унгария, Хърватия, Румъния и Северна Македония. Тяхното участие засега е под въпрос заради противоепидемични мерки и ограниченията с някои граници. Все пак до последно те ще се надяват да пристигнат.

Дори и без чуждо присъствие на лагера ще има достатъчен брой състезатели от всички възрасти, както и доказани треньори с множество международни успехи“, посочи пред boec.BG главният треньор на клуба Николай Цанев. 

Целта на този лагер е подготовка за следващата година, където шампионите ще вземат участие в най-важното за 2021 година събитие – квалификациите за Олимпийски игри, но също така и в европейски и световни първенства, и младежки световни лиги.