Начало Карате Александър Пичкунов за Boec.BG: Българската школа винаги е била на високо ниво

Александър Пичкунов за Boec.BG: Българската школа винаги е била на високо ниво

Александър Пичкунов за Boec.BG: Българската школа винаги е била на високо ниво
0

Специално интервю от главния секретар на най-голямата киокушин организация KWU Александър Пичкунов за нашата медия дадено по време на лагера във Варна провел се по-рано също организиран от KWU и БККФ. Интервюто взе световната шампионка Станислава Бойчева.

Boec.BG: Здравейте, Сенсей Пичкунов.
Декември месец Ви избраха за генерален секретар на най-голямата киокушин организация KWU. Това е голяма и отговорна длъжност, бихте ли казали повече за нея?

Пичкунов: Да, това е отговорна длъжност. Трябва винаги да си наясно какво се случва в света на Киокушин. Необходимо е да поддържаш отношения и взаимодействия с организациите членуващи в състава на KWU. Едновременно с това, трябва да се поддържат и създават отношения с други видове и стилове карате извън KWU.

2. Какво да очакваме от Александър Пичкунов за напред в Киокушин?

Пичкунов: Основната цел-това е популизиране на Киокушин в света, както и развитие на международните връзки в областта на Киокушин. Организиране на шампионати и мероприятия по Киокушин съвместно с федерации влизащи в състава на KWU.

3. Бихте ли разказали малко повече за вас в личен план, тъй като сте едни от най-интересните хора в киокушина в момента и любителите на киокушин се интересуват от вас?

Пичкунов: Роден съм в гр. Перм през 1979г. Започнах да се занимавам с карате Киокушин през 1993г. под ръководството на Сергей Александрович Гостев. През 1998г. продължих тренировки под ръководството на Александър Алимов. За времето в което се състезавах в Киокушин съм бил призьор от Световни първенства, Европейски шампион и победител на международни и руски турнири. През 2003г. започнах да се състезавам в професионалната лига ИЧИГЕКИ и К-1.

4. Какво предстои от името на KWU през тази година?

Пичкунов: 1-ви Открит шампионат на Африка(Тунис), лагер в Камчия (България) както и се разглеждат и обсъждат други мероприятия.

5. В момента сте на лагер организиран от KWU и Българска Карате Киокушин Федерация. Как протича той и какви са впечатленията Ви от участниците в него?

Пичкунов: БККФ организира учебно-тренировъчен лагер от 16-18.02 за отборите на България, Беларус и Русия. Едновременно с това се проведе съдийски семинар под ръководството на Шихан Рамил Габасов. Това мероприятие донесе много положителни емоции. Участниците в лагера показаха високо ниво на физическа подготовка.
Българската школа винаги е била на високо ниво. В България Киокушин винаги е бил силно развит. Българските бойци се явяват едни от най-силните в света. Много от тях са Световни шампиони, Европейски и международни призьори от силни турнири. БККФ е открита за взаимодействия и сътрудничества с други карате организации. Организирайки такива мероприятия като това във Варна, БККФ допринася с много за развитието на киокушин в света.

Пичкунов: Иска ми се да благодаря на всички, които са се включили в организацията на този семинар, и особено на Шихан Иво Каменов и да пожелая понататъшно развитие и разцвет на БККФ.