Начало Бокс Кубрат Пулев: Щатите са голям пазар, в който се надявам да се впишем
0

Кубрат Пулев: Щатите са голям пазар, в който се надявам да се впишем

Кубрат Пулев: Щатите са голям пазар, в който се надявам да се впишем
0

Кубрат Пулев вижда бъдещето си в САЩ. Голямата ни звезда в професионалния бокс придружи брат си Тервел Пулев за мача му срещу американеца Скот Фютрел в Чикаго и е останал силно впечатлен от отношението на местните към този спорт.

“Щатите са голям пазар, в който се надявам да се впишем и да правим победи там. Това е много важно, защото там не е лесно. Боксът е на голяма почит – деца, възрастни, всички говорят за бокс там. Смятам, че един мач в Чикаго като начало ще бъде много добре”, заяви пред камератат на бТВ Кубрат Пулев, който е само на един мач от това да се превърне в официален претендент за титлата на Световната боксова асоциация (WBA).

Този мач ще се състои на 26 май или 2 юни в Чикаго. Българинът ще участва в същата гала, на която ще разбере и името на своя съперник. Той ще бъде излъчен от победителя от двубоя между Мануел Чар и Фрес Окендо.

“По време на галата в Чикаго ще има мач за световна титла – Чар срещу  Окендо, така че ще бъде една огромна гала в една огромна зала”, каза още Кобрата при завръщането си днес в София.

Относно договора му с германския промоутър Заурланд, който изпитва сериозни финансови затруднения и дори се говори, че е пред фалит, Пулев заяви: “До края на годината ми е договорът със Зауерланд. Ще видим как ще се разберем.”

тагове: