Начало Видео България с петима национали на Европейското в олимпийското карате (ВИДЕО)

България с петима национали на Европейското в олимпийското карате (ВИДЕО)

България с петима национали на Европейското в олимпийското карате (ВИДЕО)
0

Петима българи ще участват в Европейското първенство по карате, което ще се проведе в Гуадалахара (Испания) от 28-ми до 31-ви март. В националния отбор са включени Кристина Свиленова, Ивет Горанова и Александра Стублева, които ще ни представят при дамите както индивидуално кумите, така и отборно,  а Васил Ривов и Стефан Петков ще ни защитават при мъжете.

Това е най-важното състезание за нас през тази година, тъй като световно през 2019-та няма, то е през година – коментира специално за Boec.BG националния селекционер в олимпийското карате Борислав Иванов. – Европейското носи и точки за Летните олимпийски игри и евентуално добро класиране или медал ни дава възможност и да участваме на Европейските олимпийски игри, които също ще носят точки и квота за Игрите в Токио.“

Днес приключва тридневният лагер на националите под ръководството на световната легенда в този спорт Антонио Олива. Заедно с българската група се подготвяха и национали от Унгария и Сърбия. Тази вечер трите ни националки заминават за Канарските острови, където в рамките на три дни ще направят съвместна подготовка и с националите на Австрия.

Състав на България за Европейското първенство в Гуадалахара (Испания):

Кристина Свиленова (до 50 кг)

Ивет Горанова (до 55 кг)

Александра Стублева (над 68 кг)

Васил Ривов (до 67 кг)

Стефан Петков (до 75 кг)