Начало Видео България с петима национали на Европейското в олимпийското карате (ВИДЕО)

България с петима национали на Европейското в олимпийското карате (ВИДЕО)

България с петима национали на Европейското в олимпийското карате (ВИДЕО)
0

Петима българи ще участват в Европейското първенство по карате, което ще се проведе в Гуадалахара (Испания) от 28-ми до 31-ви март. В националния отбор са включени Кристина Свиленова, Ивет Горанова и Александра Стублева, които ще ни представят при дамите както индивидуално кумите, така и отборно,  а Васил Ривов и Стефан Петков ще ни защитават при мъжете.

Това е най-важното състезание за нас през тази година, тъй като световно през 2019-та няма, то е през година – коментира специално за Boec.BG националния селекционер в олимпийското карате Борислав Иванов. – Европейското носи и точки за Летните олимпийски игри и евентуално добро класиране или медал ни дава възможност и да участваме на Европейските олимпийски игри, които също ще носят точки и квота за Игрите в Токио.“

Днес приключва тридневният лагер на националите под ръководството на световната легенда в този спорт Антонио Олива. Заедно с българската група се подготвяха и национали от Унгария и Сърбия. Тази вечер трите ни националки заминават за Канарските острови, където в рамките на три дни ще направят съвместна подготовка и с националите на Австрия.

Състав на България за Европейското първенство в Гуадалахара (Испания):

Кристина Свиленова (до 50 кг)

Ивет Горанова (до 55 кг)

Александра Стублева (над 68 кг)

Васил Ривов (до 67 кг)

Стефан Петков (до 75 кг)

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.