Начало Карате Българска карате киокушин федерация проведе общо събрание и прие календара за 2024

Българска карате киокушин федерация проведе общо събрание и прие календара за 2024

Българска карате киокушин федерация проведе общо събрание и прие календара за 2024
0

На общо събрание на Българската карате киокушин федерация (БККФ), което се проведе на 12-13 януари в гр. Варна, бе приет спортния календар за 2024 г. и бяха начертани целите и задачите пред ръководството и състезателите.

Спортната активност стартира през февруари с изпити за повишаване на степен на каратеките и съдийски семинар. Първите състезания на национално и международно ниво започват през месец март с първенство в гр. Асеновград.

Христиана Димитрова от СК „Катана“ гр. Велико Търново бе удостоена със званието „Кандидат майстор на спорта“ за постиженията и през 2023. Припомняме, че през декември, на престижната церемония „Златен пояс“, Христиана бе наградена за Спортист №1 на БККФ при жените за 2023. Признанието е напълно заслужено с оглед постиженията, които младата надежда на българското карате има през изминалата година: две световни титли, първата от световната купа на KWU през юли и втората от първенството на KWF през ноември миналата година.

Уикенда продължи с киокушин тренировки в спортното бижу на гр. Варна, SENSHI Gym. Тренировките бяха под ръководството на Шихан Асен Асенов, 6 дан, член на УС на БККФ, с който бе отработена и обсъдена изпитната програма, по която ще се оценяват кандидатите за по-високи степени.

Желаем ползотворна работа на всички и двойно успехи през новата година.