Начало Карате Бургас прие националното първенство по Шотокан за деца до 12 г.

Бургас прие националното първенство по Шотокан за деца до 12 г.

Бургас прие националното първенство по Шотокан за деца до 12 г.
0

На 16-ти и 17-ти март 2019 г. в гр. Бургас се проведе национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате – До за деца до 12-годишна възраст и купа „Ронин“. Организатори на състезанието бяха карате клуб „Ронин“ и Българска Федерация Шотокан Карате-До.

Бургаският клуб със старши треньор сенсей Иван Тодоров е един от най-многочислените карате клубове на федерацията с повече от 25 години опит. Клуб „Ронин“ беше домакин на световното първенство по Шотокан Карате-До, което се проведе през есента на 2016г. в морския ни град.

Над 200 каратеки от 15 клуба се състезаваха в дисциплините “Ката“ и “Кумите“ в спортната зала „Никола Станчев“ в Бургас.

Специлен гост бе шефът на федерацията Александър Славков, който искаше лично да проследи провеждането на състезанието, тъй като в този му формат, то се осъществява за първи път.  Поради големия брой състезатели през годините, федерацията взе решение индивидуалното и отборното първенство по Шотокан Карате – До да бъдат на отделни дати за възрастовите групи, за да се предоставят по-добри условия за провеждането на състезанията и също така по-адекватна атмосфера и оценяване.

На 23-24 март 2019г. в София предстои да се проведе 14-то национално индивидуално и отборно първенство за останалите възрастови групи, което ще се проведе в малката зала на „Арена Армеец“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.