Начало Карате Габрово бе домакин на националното отборно първенство по Шотокан Карате-До
0

Габрово бе домакин на националното отборно първенство по Шотокан Карате-До

Габрово бе домакин на националното отборно първенство по Шотокан Карате-До
0

На 28 и 29 май в град Габрово се проведе национално отборно първенство и V – та национална купа по Шотокан Карате-До. Организатори на състезанието бяха карате клуб “Янтра“, Община Габрово и Българска Федерация Шотокан Карате-До.

Над 336 каратеки от 17 клуба, в различни възрастови групи, се състезаваха в дисциплините “Ката“ и “Кумите“ в спортната зала „Орловец“. Всеки състезател имаше право да участва и в двете дисциплини.

Събитието получи специалната подкрепа от градоначалника на община Габрово – г-жа Таня Христова, която освен, че бе гост на събитието и наблюдаваше с интерес единоборствата, награди и всички победители в различните категории.

Провеждането на националното отборно първенство пък стана възможно, благодарение на финансовата помощ на Министерство на младежта и спорта.

 

24-то SKDUN световно първенство по Шотокан Карате-До и 9-та Световна Кохай купа ще се състои от 07 до 09.10 2016г. в град Бургас.

Световното първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.