Начало Карате Над 180 деца взеха участие на Държавното първенство по карате киокушин

Над 180 деца взеха участие на Държавното първенство по карате киокушин

Над 180 деца взеха участие на Държавното първенство по карате киокушин
0

Над 180 състезатели от 26 клуба участваха в държавното първенство по кумите (до 12 години) и ката (до 14 години), което се проведе в Ямбол на 28 май.

Специални награди за най-технични състезатели получиха  Жасмина Янчева от СК „ТИМ“ – гр. Варна и Виктор Колев СК „Киокушин“ – гр.  Шумен С награда за най-висок боен дух бяха отличени Симона Петрова от СК „Ояма“ – гр. Нови Пазар и Габриел Костов от СК „Киокушин“ – гр.  Ямбол. За най-добър съдия на турнира бе определен Живко Андреев от СК „Самурай“ – гр. Бургас.

Състезанието беше изключително оспорвано и малките бойци на БККФ показаха отлично ниво на подготовка и много разнообразни и ефективни техники. Домакин на състезанието беше спортен клуб киокушин „Ямбол“ с ръководител Сенсей Георги Георгиев. Състезанието беше открито от Илияна Бицова, зам.-кмет на община Ямбол с ресор „Образование, спорт и култура“.

С това първенство символично приключиха състезанията от първото полугодие в националния календар. В периода 3-10 юли предстои традиционният летен лагер на Българска карате киокушин федерация с рекорден брой участници – над 800 човека.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.