Начало Карате Ивана Каменова със златен медал от Венеция!

Ивана Каменова със златен медал от Венеция!

Ивана Каменова със златен медал от Венеция!
0

Ивана Каменова от карате клуб „Никон“ триумфира в Световната младежка карате лига във Венеция. Българката изигра 6 мача без да допусне да й бъде отбелязана оценка и си осигурни златния медал.

Постижението е още по-впечатляващо, предвид участието на внушителните 3500 състезатели от 70 държави.

Ивана елиминира последователно представителки на Швейцария, Италия, отново Италия, Испания и Унгария, а на големия финал победи състезателката на Мароко.

Останалите каратеки на „Никон“ не не успяха да достигнат до битки за медалите.

Най-близо да стори това беше Роберто Петров при най-тежките (над 76кг). Той отстъпи в 5-ия си мач. Противникът му пък загуби в полуфинала и така лиши българина от възможността да се бори за бронза.

Сребърният ни медалист от предишната лига в Канкун (Мексико) – Денислав Стоянов бе елиминиран във 2-ия кръг, а Камен Иванов още в 1-ия. Надпреварата продължава днес и утре.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.