Начало Карате Ивет Горанова: Надявам се септември да започнат състезанията

Ивет Горанова: Надявам се септември да започнат състезанията

Ивет Горанова: Надявам се септември да започнат състезанията
0

Ивет Горанова, която е най-добрата ни състезателка по олимпийско карате, разкри пред БНР какво очаква от състезателния сезон, който се очаква да бъде подновен през септември.

Надяваме се септември да започнат състезанията. Трябва да имаме републиканско в София на 12 и 13 септември – надявам се да не се отмени заради мерките. След това ни очакват два-три турнира – в Унгария, в Сърбия и в Хърватия, за които също се надявам всичко да е точно и да участваме“, описа програмата си Горанова.

Каратистката ни в момента е на лагер с националния отбор в Кранево.

Най-важните състезания, тези за Олимпийските игри, са чак догодина след януари. Моята цел е да бъда във върхова форма за най-важното ми състезание – квалификационния турнир, който е през юни догодина. Имам доста време до тогава. Сега гледам да вдигна нивото на всичките си качества. Да правя базова подготовка, за да може за този турнир да съм най-добре“, добави шампионката от Европейските игри в Минск.

Ивет Горанова се намира на 20 позиция в световната ранглиста в категория до 55 кг. „кумите“. В олимпийската, сънародничката ни е на 25 място.

Припомняме, че преди дни Горанова участва в щафетата 4 по 100м при жените на държавния шампионат по лека атлетика. Каратиската и съотборничките й от СКЛА „Феникс 2004“ завършиха на 11 място в надпреварата.